Hur inreder man ett sovrum?

Hur inreder man ett sovrum?

Sovrummet är hemmets kärna. Eller det är en plats som vi spenderar mycket tid på när vi sover och när vi ska komma till ro på kvällen. Så även om det inte är rummet där vi kanske umgås så mycket med vänner så är det värt att spendera tid och pengar på att skapa ett härligt sovrum.

Så hur skapar man bra stämning i sovrummet? Vart ska man egentligen börja? Med sängen såklart. Sängen är verkligen den möbel som står i centrum för sovrummet så börja med att investera i en ordentlig säng som du verkligen blir glad för. Det finns otroligt stort utbud av sängar, gjorda för alla olika kroppar och behov. Vilken säng du än väljer så är det viktigt att prova den. Det är omöjligt att veta vad du kommer att gilla utan att prova.

Inred runt omkring sängen

När du köp din säng kan du börja inreda runt omkring sängen. Den färg som sängen har kan få definiera färgtonen som sovrummet kommer att få. Så var eftertänksam med vilken säng och färg du väljer att köpa. När du väl har sängen kan du köpa gardiner, matta och sängkläder som passar i den färgtonen. Om alla dessa textiler går i ton kommer det att ge en skön stämning till rummet.

Tänk sedan förvaring som passar till sängen. Kanske en möbel i trä om sängen har träben? Försök att matcha materialvalen så att det blir ett rofyllt intryck. När det är gjort kan du få in lite liv i sovrummet som växter och lampor.