Så anordnar du den perfekta dejten

Så anordnar du den perfekta dejten

Det spelar ingen roll om du varit tillsammans med din partner i flera år eller är nyförälskad – dejter är ett måste i ett hälsosamt förhållande! Men att anordna den perfekta dejten är lättare sagt än gjort. Därför listar vi några tips nedan så att du kan imponera din dejt. 

Försäkra dig om vad din dejt gillar 

Innan du bjuder ut din dejt är det viktigt att faktiskt veta vad han eller hon tycker om. Det lönar sig inte att anordna en dejt på stranden om personen i fråga hatar sand, och heller inte att bjuda ut dejten till ett café om hen hatar folksamlingar. Du behöver inte säga något uppenbart som “vart vill du gå på dejt?”, men snarare “hur ser den perfekta dejten ut för dig?”, eller “finns det något dejtscenario du fruktar?”. 

Planera dejten i god tid 

Innan du faktiskt bjuder ut någon är det smart att planera en dag i god tid. Vi lever i ett stressigt samhälle där väldigt många människor är uppbokade största delen av tiden. Se därför till att be din dejt om att sätta ett kryss i kalendern i god tid, gärna flera veckor i flera veckor i förväg. På så sätt undviker ni missförstånd och dubbelbokningar. 

Mat och dryck är ett måste, på ett eller annat sätt 

Planerar du att dejten ska vara mer än en timme är det viktigt att mat och dryck är inkluderat i dejten. Om du inte planerar ett restaurangbesök eller en picknick är det åtminstone ett måste att ha en liten matsäck med dig i väskan. Lite frukt och vatten kan vara tillräckligt – bara det är något så inga sura miner uppstår i onödan. 

Ha inte för höga förhoppningar! 

Det spelar ingen roll om du ska bjuda din livs kärlek på dejt eller personen du nyligen raggat upp på en dejtingsida – ha inte för höga förhoppningar. Människor tenderar att ha för höga förhoppningar när det kommer till dejter och kärlek och blir därför allt för nedstämda när saker inte slutar som de önskar. Har du allt för höga förhoppningar kommer även din dejt märka detta och i värsta fall avskräckas av ditt maniska beteende.